Rohelised mõtted

See asi pani mõtlema.
vendingmachine.jpg
See on kommimüügiautomaat, mille väljastatavate kommide kogus sõltub sellest, kui palju sinust eelmine inimene on münte masinasse pannud. Ja sinu heldusest või kitsidusest sõltub, kui palju järgmine inimene komme saab. Geniaalne. Järgmisel nädalal lähen vaatan masinat ka oma silmaga.
Ajal, mis Golfi hoovuse suunamuutuse tõttu on saareriigis tuhanded inimesed koduta jäänud (või siis saanud endale väga märja kodu), on hea mõelda, mida erinevate “kommiautomaatide” juures edaspidi teistmoodi teha. Esimesena tulid meelde liikluskultuur ja keskkond. Värske jalamehena jätsin liikluse kõrvale. Küll aga tellisin endale linnaosavalitsusest plastpudelite taaskasutuskoti, pesin pesu 30 kraadiga (tegelikult olen seda juba paar kuud teinud), keerasin arvutiekraani kaks nõksu tumedamaks ja tundsin heameelt, et ka täna olin toidupoes ära öelnud kilekotist ja ostud arvuti kõrvale seljakotti surunud. Nüüd on sellest juba tund aega möödas, ja mul on tunne, et päris korda see maailma kliimat ei teinud. Nii et kui sul on häid rohelisi linnaeluvihjeid, mida veel võiks teha või tegemata jätta, saada mulle või kirjuta kommentaaridesse.
Et mitte mõjuda sala-silmakirjalikuna tunnistan üles, et minu viimased kolm autot on olnud neljaveolised, lendan keskmisest rohkem ja vahel käin lausa vannis, mitte ei piirdu ainult dušiga. Aga parem ennast natukenegi parandada, või mis.

8 comments

 1. Anonymous

  Klassika:
  – hambaid pestes, keera kraanivesi kinni. see ei pea jooksma terve hambapesu aja (mis peaks kestma vähemalt 3 minutit)
  – telefoni akulaadia tõmba stepslist välja, kui seda ei kasuta. Väidetavalt laadija võtab ka siis energia, kui ta ei ole töös.

 2. Andrus

  Hammaste pesu kinnikeeratud veekraaniga ja riidest poekott on juba ammu töös. Aga see telefonilaadija asi on huvitav, see on ka mulle kuskilt podcastist kõrvu jäänud. Google’i otsing andis mõista, et jutul on tõepõhi all. Igaks juhuks võtan nüüd seinast välja, kui parasjagu laadima ei pea.

 3. Mooses

  Kui ostad poest nn lahtist kaupa – salatit ja muud sodi – ära lase seda pakutavasse karpi pakkida vaid kanna oma karpi, purki või dogibäägi alati kaasas 😉 Ja külma kivipeal ära istu !

 4. Kadri

  Telekate ja makkide standby tulukesed võtavad ka energiat. Lisaks on üks kõige kasulikemaid oste sööstupirnid valgust andma. Need võtavad kui mitte sadades, siis kümnetes kordades vähem elektrit. Ja suur panus on pudelivee asemel kraanivee joomine.

 5. Andrus

  Omavalitsus kirjutas mulle:
  Thank you for your email enquiry regarding recycling. Unfortunately at present a doorstep recycling scheme is not available at your property. We will arrange for a Recycling Officer to visit your property to see if a recycling service can be provided.
  Näed siis. Pean hakkama pudelikoti ja paberipakiga kaks ristmikku eemale jalutama. Ohh, planeet, mida kõike ma sinu heaks tegema ei pea.

 6. Andrus

  Ja Kadri, kas säästupirnidega polnud mitte see uba, et neil on mõtet ainult siis, kui nad pikalt põlevad. Kui neid sagedasti sisse-välja lülitada, pidid nad kiiresti läbi minema ja see on suurt pilti vaadates halb.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.