Rohelised mõtted

See asi pani mõtlema.
vendingmachine.jpg
See on kommimüügiautomaat, mille väljastatavate kommide kogus sõltub sellest, kui palju sinust eelmine inimene on münte masinasse pannud. Ja sinu heldusest või kitsidusest sõltub, kui palju järgmine inimene komme saab. Geniaalne. Järgmisel nädalal lähen vaatan masinat ka oma silmaga.
Ajal, mis Golfi hoovuse suunamuutuse tõttu on saareriigis tuhanded inimesed koduta jäänud (või siis saanud endale väga märja kodu), on hea mõelda, mida erinevate “kommiautomaatide” juures edaspidi teistmoodi teha. Esimesena tulid meelde liikluskultuur ja keskkond. Värske jalamehena jätsin liikluse kõrvale. Küll aga tellisin endale linnaosavalitsusest plastpudelite taaskasutuskoti, pesin pesu 30 kraadiga (tegelikult olen seda juba paar kuud teinud), keerasin arvutiekraani kaks nõksu tumedamaks ja tundsin heameelt, et ka täna olin toidupoes ära öelnud kilekotist ja ostud arvuti kõrvale seljakotti surunud. Nüüd on sellest juba tund aega möödas, ja mul on tunne, et päris korda see maailma kliimat ei teinud. Nii et kui sul on häid rohelisi linnaeluvihjeid, mida veel võiks teha või tegemata jätta, saada mulle või kirjuta kommentaaridesse.
Et mitte mõjuda sala-silmakirjalikuna tunnistan üles, et minu viimased kolm autot on olnud neljaveolised, lendan keskmisest rohkem ja vahel käin lausa vannis, mitte ei piirdu ainult dušiga. Aga parem ennast natukenegi parandada, või mis.

8 comments

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.