Jälle üks hea raamat

2linna.jpgHarri Sirola Kaks linna on ühekorraga väga hea meeldetuletus rumalusest, millest iseseisvumisega pääsesime, loen-ühe-peatüki-veel-ja-seetõttu-ei-saa-enne-ühte-magama-tüüpi juturaamat, pilguheit Soome paadiehitajate ja kalurite ellu, valus kirjeldus vangla- ja vangilaagrielust ja põgus Ida mõtteviisi demonstratsioon. Ausõna, kõik see mahtus ära vähem kui 400 leheküljele. Huvitav nüanss asja juures on see, et tegemist ei ole juturaamatuga selle sõna tavalises tähenduses, vaid lõiguke Tarmo ja Toomas Urbi elust. Ei leidnud guugeldades kohe, kui palju täpselt on tõestisündinut ja kui palju ilukirjandust, aga vihjetest intervjuudes võib välja lugeda, et suurem osa loetust on ka tegelikult juhtunud. (Olgu öeldud, et kiidaksin Kahte linna samapalju ka siis, kui mu ema ei oleks raamatu tõlkija.)

Comments are closed.