Muide, ma arvan, et Kartaago tuleb hävitada

Originaalis ceterum censeo Carthagenem esse delendama. Nende sõnadega lõpetas Rooma riigimees Cato vanem iga oma kõne senati ees, sest nägi Kartaagos suurt majanduslikku ja poliitlilist rivaali. Vesi uuristab kivisse augu tilkhaaval ja aastal 85 e. Kr. tehtigi see linn maatasa.
Enne, kui puhkusele läksin, oli lehtedest lugeda, et Villu Reiljan jäi vahele altkäemaksu võtmises. See ei tulnud temast erilise üllatusena, sest poliitikuhärra on minu meelest alati natuke vassinud. Kes Eesti poliitikas ei oleks. JOKK suhtumise tõttu olen viimastel aastatel peaaegu et loobunud päevapoliitikaga kursis olemisest, nii piinlik on.
Ma ei tea, mida ma täpselt lootsin, aga Brasiiliast naastes ei teinud rõõmu kuulda, et asja on rahulikult uurida võtnud mingi komisjon ja Villu karv läigib kenasti edasi. See tähendab, et keskmise ametniku karistamatuse tunne pigem suureneb kui väheneb ja kiiresti arenemise asemel on Eesti teel korruptsiooni mudaauku. Mul pole soovi ega oskusi ise poliitikat paremaks teha, aga niisama järgmisi valimisi ootama jääda ka ei taha.
Muide, ma arvan, et mõni poliitik tuleks vangi panna.
Inspireeritud paari päeva tagusest vestlusest Telleriga ühes Soho baaris.

2 comments

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.