Maailma parim kommiautomaat

vending%20machine%20live.pngKäisin oma silmaga vaatamas sotsiaalselt vastutavat kommiautomaati. Peab ütlema, et see näeb välja nagu üks müügimasin ikka, kuskilt ei paista, et ta on Ideed täis. Panin 40 penni sisse, teadmata, palju eelmine inimene raha oli sisestanud, ja sain tuututäie komme. Siis pani Martin (keda Eestis mõned teavad tema hiljutise Pärnu turunduskonverentsi esinemise pärast ja teised selle järgi, et ta oskab Harju tänaval nii täpselt koera haukumist järgi teha, et inimesed hakkavad ringi vaatama ja peni otsima) 50 penni ja sai 53 kommi. Ja et masina hingeelu selgeks saada panime veelkord 40 penni ja saime tuutu, kus oli juba silma järgi nii palju vähem komme, et ei hakanud neid isegi üle lugema. Masina matemaatilisest loogikast me nende andmete põhjal aru ei saanudki. Ükskõik, kas see ei peagi lihtsurelikule arusaadav olema või nõuab masin natuke hoolsat mehhaanikukätt – see on minu meelest kõige parem kommiautomaat maailmas. Saagu teda palju ja levigu see idee nagu kulutuli.
Minu jaoks seostub see masin eelkõige keskkonna hoidmisega. Ei teagi miks, ilmselt hetkel kõige lihtsamini ja otsesemalt mõjutatav valdkond. Aga sama idee sobib ju ka pea igal poole mujale, kus rohkem kui kaks inimest mängus. Lõppenud nädala väike saavutus – minu ülemus pole veel päris loobunud kombest kõiki asju välja printida, aga vähemasti ta proovib seda nüüd minu eest varjata.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.