Lööktöö-heategevus

Stockholmi keskinna on pargitud umbes kirikusuurune jaht, mis kuuluvat kellelegi parasjagi siinviibivale Microsofti tegelasele. Kuna see oli restoraniaknast näha, läks jutt Bill Gatesile ja sealt edasi tema ja abikaasa heategevusfondile.
Fondis on peale Warren Buffeti indulgentsi lunastamist umbes 60 miljardit dollarit. See on umbes tosin Eesti riigieelarvet. Või siis igale maailma inimesele üks hot-dog. Et see raha kiiresti ja mõistlikult ära kulutada, peab fond töötajate arvu selle aasta jooksul 600 inimeseni kahekordistama, seejuures palgates tipptasemel juhte ja spetsialiste suurtest erafirmadest. Vähemasti nii nad kirjutavad siin ja seal.


Mõtle, kui lahe on sellise ettevõtmise tegutsemine.
Sina, mine ravi AIDS ära. Kui tahad, mine jaga ise LAV-i äärelinnades kondoome, kui mitte, lase kellelgi ravim leiutada. Aega on ülejärgmise kvartali lõpuni.
Sina, Elmut, tee USA koolid korda. Võta kassast, palju vaja on, ja vaata, et kahe aasta pärast lõpetaks keskkooli 6% rohkem inimesi. Kui ainult 4% rohkem lõpetab, jääd preemiast ilma.
Ja sina seal.. ee.. tee nii, et 550 miljonit inimest saaksid paremini toidetud. Aga anna näljastele õngesid, mitte kalu, eks
.

2 comments