Ausus

Vietnami reisikiri küpseb vaikselt. Täna kirjutasin ümber kohta, kus olime ostnud tuuri, mis osutus Täielikuks Juraks, aga kõrvaproduktina nägime kalaturgu, kus käisime põlevate silmadega tund aega ringi ja pildistasime kambapeale umbes terabaidi jagu materjali.
See pani mõtlema, kuidas küll suudavad kohalikud ja turistid nii erinevalt tõlgendada seda, mis tegelikult on vaatamist väärt. Ka Eestis külalisi võõrustades olen kogenud, et Noku avaldab palju rohkem muljet kui Troika, Maardu paneb kõrvad rohkem liikuma kui Toompea (võibolla hirmust).
Eesti võiks olla esimene ja ainuke riik maailmas, mis reklaamib ennast mitte hoolikalt valitud ilupiltidega, vaid ausalt –kõigi oma iluvigade, vistrike ja komistamistega. Mitte paljulubav ja mittemidagiütlev Welcome to Estonia, vaid Life is life in Estonia.. Või midagi sinnapoole.

Comments are closed.