Sony Dolby Surround Laulupidu

Üllatusin, kui pooleleheküljeliselt reklaamilt vaatas vastu teadmine, et Nõva surfilaagri asemel toimub sel aastal hoopis ühe kosmeetikafirma nimega surfilaager. Nõval mõistagi. Ehk siis Firma oli ostnud endale vana hea surfilaagri nime. Oleks olnud Gaastra või Northi või Rip Curli või isegi mõne rummisordi surfilaager – selle oleks alla neelanud. Aga minu meelest ei tee see kosmeetikafirma tuulekreemi, mis veel võiks surfamisega seostuda, vaid päikese- ja muid kreeme.
Olgu kohe öeldud, et ma olen pada, kes sõimab katelt. Ise ka turundusinimene. Pealegi pole ma kuidagiviisi organiseeritud surfamisega seotud, käin lihtsalt oma lõbuks lohetamas, ja nii omavahel öeldes mitte veel tohutult hästi.
Aga ikkagi. Nii laine, purjelaua kui lohega seostub vabadus, mitte-üheksast-viieni-elamine, veidi anti-establishmenti. Ja nüüd siis multinatsionaal platsis, istub nagu konn vana hea surfilaagri nime otsas.
Turundusinimesed, palun, nimetame asju õigete nimedega. Jumala eest, teeme Hansapanga jookse, Saku Suverulle, Peugeot korvpallivõistlusi ja teisi tuhandete osavõtjatega anonüümseid üritusi. Aga inimeste jaoks tähendust omavate ürituste puhul võiks omada “lauakombeid”. Sest sama tulemuse annaks ka näiteks sponsori tiitliga leppimine ja kohapeal toote jagamine.
Ja inimesed, palun ärge minge reklaamipausi ajal kööki võileiba võtma, vaid jääge teleri ette. Siis ei pea last viima Fanta Lasteaeda, saama mustas raamis kutset kadunukese Fiskarsi Ajalabidate Matusele ega minema rahvariietega Sony Dolby Surround Laulupeole.

Comments are closed.