Hansapanga rohelised suled

green.pngHansapanga roheline kodulaen on tore algatus. Tegemist küll pigem PR-projekti kui tõsise plaaniga midagi paremaks teha, aga kuskilt peab ju alustama.
Tore on see, et madala energiavajadusega majadel on soodsam laenuintress, aga miks ainult 0.1%, kui isegi lihtsalt küsimise peale antakse suuremaid soodustusi? Kui anda selliste majade ehitajatele kohe oma privaatpangandusega võrdsed tingimused, oleks see hoopis selgem signaal, et pank võtab asja tõsiselt.
Ka nimekiri asjadest, mida pank ise roheliselt teeb on veel veidi lapseohtu. See on küll tore, et printerid trükivad kahepoolselt ja pudelivee asemel on filter (küllap pank teab, et need on ühtlasi ka head moodused kulude kokkuhoidmiseks), aga miskipärast ei leidnud ühtegi sõna sellest, et pank kasvõi mõne oma kontoritest oleks muutnud selliseks, kus aktiivkütmist vaja poleks.
Kogemata tuli nüüd kriitikat rohkem kui kiitust, aga veelkord – minu meelest see on tore algatus. Ja kui pank oma rohetegevuse nimekirja pikendab, küll kiidan pikemalt.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.